image
 |  31 12 Травня 2020 | 11:13

Митрополит МП Онуфрій виступив категорично проти української мови в богослужінні

Під час зборів парафіян митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловився різко проти здійснення богослужіння українською мовою.

Після оголошення своєї доповіді митрополит Онуфрій відповідав на запитання присутніх. В одній із записок, що надійшли із залу, було поставлено питання про те, які кроки збирається робити керівництво УПЦ для “українізації” богослужіння. Чи планується готувати нові переклади богослужбових текстів українською мовою, і чи будуть видаватися богослужбові Євангеліє і Апостол українською мовою?

Відповідаючи на запитання, митрополит Онуфрій заявив, що “не потрібно плутати Божий дар з яєчнею“, – передають Справжні новини.

На його думку, церковнослов’янська мова – це “наша рідна мова”, такий же, як і сучасні мови. На думку митрополита, в храмі допустимо лише проголошення проповіді українською мовою, що ж стосується богослужіння, то воно повинно відбуватися церковнослов’янською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за 11.05.2020: російські окупанти 6 разів обстріляли позиції ЗСУ, втрат немає

Далі митрополит Онуфрій заявив, що на “старих мовах” служать “скрізь”. За його відома, і греки, і грузини, і румуни, і англійці здійснюють богослужіння не так на сучасних, а на старих мовами.

Висновок митрополита Онуфрія був категоричний:

“Богослужбова мова Української Православної Церкви – це мова церковнослов’янська. Ми нічого не будемо міняти”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у священика Московського патріархату виявили коронавірус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити