image
 |  2 23 Травня 2019 | 16:19

Митрополит ПЦУ подав до суду на главу РПЦ Онуфрія

Печерський суд міста Києва зареєстрував позов митрополита ПЦУ Олександра Драбинка до глави РПЦ в Україні (раніше УПЦ МП) Онуфрія про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляє прес-служба Переяславсько-Вишневської єпархії, заяву Драбинка стосувалася справи про його “можливе викрадення митрополита Олександра для здійснення тиску на колишнього предстоятеля УПЦ МП Володимира”, - пише Вголос.

У цьому зверненні архієреї РПЦ запевняли, що митрополит Олександр став “джерелом інформаційного бруду” і він поширював “плітки і наклеп”.

“Оскільки в зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія і всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень і їх вигаданий наклепницький характер. Відповіді на мій лист я не отримав, тому в лютому 2019 року прийняв непросте для себе рішення – судитися з підписантом звернення Блаженнішим Онуфрієм”, – зазначив Драбинко.

Підготовче засідання суду призначене на 29 травня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити