image
 |  5 22 Грудня 2020 | 21:18

Міжнародні розслідувачі знімають фільм про зраду в Україні та зрив спецоперації щодо «вагнерівців» (ВІДЕО)

Головний розслідувач міжнародної організації Bellingcat Христо Грозєв працює над документальним фільмом про провал спецоперації Головного управління розвідки Міноборони та СБУ щодо захоплення "вагнерівців" у Білорусі.

Про це він розповів в інтерв'ю головній редакторці видання "Гордон" Олесі Бацман. За словами Грозєва, усе було продумано геніально.

"Українська військова розвідка (ГУР Міноборони) разом із СБУ придумали план, як обдурити, ГРУ, ФСБ і "вагнерівців". Це все було продумано геніально. І раптом зараз ваш уряд каже, що такого не було ніколи, що це вигадка російських спецслужб", – зазначив він.

Грозєв вважає, що влада злякалася й вирішила не вступати в конфронтацію з Росією.

Зі свого боку, журналіст Юрій Бутусов, який писав про зрив цієї спецоперації, заявив, що вже дав інтерв'ю Bellingcat.

"Я вже дав інтерв'ю журналістам для цього проєкту в Києві, тут уже працювала знімальна група. І сам Грозєв також відвідає Київ", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зе, відповідай за базар!»: У Києві ФОПи нагрянули на концерт «Вечірнього кварталу» (ВІДЕО)

Журналіст вважає, що Bellingcat забезпечить провалу спецоперації максимальний міжнародний резонанс.

"Причина такого резонансу – участь спецслужб країн НАТО, зокрема США, в операції щодо захоплення російських терористів, частина яких воювала і на Донбасі, і в Сирії", – пояснив він.

Як нагадує OBOZREVATEL, першим про те, що до зриву операції СБУ з "вагнерівцями" в Білорусі може бути причетний Андрій Єрмак, заявив агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко. 

Журналіст Юрій Бутусов висловив переконання, що спецоперацію Служби безпеки України із затриманням "вагнерівців" у Білорусі нібито зірвав Єрмак, щоб не псувати відносини з Росією.

Незабаром у мережі з'явився аудіозапис "вербування" СБУ найманця ПВК Вагнера Дениса Харитонова, яка може стати свідченням зірваної спецоперації.

В СБУ публічно називали фейком дані про нібито спецоперації з найманцями ПВК. Відомство вказувало на те, що першоджерелом цієї інформації було російське видання.

Пізніше Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Єрмака в державній зраді і шпигунстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відхилив позов лісового господарства до порталу ВолиньUA

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити