image
 |  4 18 Серпня 2020 | 14:30

Молодь запрошують помандрувати шляхами УПА на Рівненщині

На Рівненщині у Березнівському районі відбудеться молодіжний історично-пошуковий табір «Повстанські ночі».

Про це інформують організатори.

До участі в таборі запрошують активну молодь від 14 до 35 років.

«Ми вже не вперше організовуємо такий захід. І попередній наш досвід показав, що навіть місцеві жителі не до кінця знають про боротьбу, яка вирувала на території Березнівського району у ХХ столітті. Тому, ми вважаємо, що надважливо нашу молодь включати у процес історичних експедицій, адже саме завдяки цьому виховуються свідомі та патріотично налаштовані люди», – каже організатор заходу Юрій Ткачук.

У зв’язку із пандемією та карантинними обмеженнями, які діють в Україні, табір відбуватиметься у два етапи:

• Перший - 22-25 серпня 2020 року

• Другий - 10-13 вересня 2020 року

До участі в історично-пошуковій роботі залучать 60 осіб з різних областей України. За час табору учасники проєкту впорядкують 10 місць поховань та встановлять 8 інформаційних стендів, що в результаті утворюють інтерактивну карту.

Учасники таборування матимуть унікальну можливість:

• взяти участь у змаганнях зі спортивного орієнтування на місцевості за допомогою компаса і карти

• спробувати як воно, бути скелелазом

• сплавитися річкою Случ на байдарках і катамаранах

• зробити свій внесок у збереження та відновлення історії УПА

• покращити свої комунікативні навички та вміння працювати в команді

• загартувати тіло через систему дихальних та інших фізкультурних вправ

• пограти у страйкбол

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі затримали 46 кілограмів наркотиків, які пропустили волинські митники (ВІДЕО)

Національне виховання громадянина починається з усвідомлення приналежності його до певного етносу (однією зі стрижневих основ яких є мова, знання історії свого народу та її культури). Особливого значення набуває ознайомлення з історією героїчної боротьби українського народу за державну незалежність протягом свого історичного шляху, зокрема у період існування Поліської січі саме на Рівненщині».

«За 4 дні ми відвідаємо багато населених пунктів, які пов'язана з історією УПА та не тільки. У селі Мочулянка зустрінемося зі свідками визвольної боротьби. Відвідаємо місце загибелі сотника Шугая. У селі Велике Селище побуваємо на могилі Воловодика Адама, хорунжого Поліська Січ і довіреної особи Отамана Бульби-Боровця. Побачимо місяці великих боїв упівців, що вийшли з оточення в Гурбах. У нас також запланована екскурсія в місцевий краєзнавчий музей в селі Бистричі, де значна частина експозицій присвячена головнокомандувачу УПА «Поліська січ» Тарасу Бульбі-Боровцю. Програма у нас дуже насичена та цікава», – каже Юрій Ткачук

Проєкт «Повстанські ночі» дасть змогу молоді з різних регіонів України сформувати ціннісні орієнтири, утвердження національно-патріотичної свідомості через історико-пошукову роботу на території Рівненської області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити