image
 |  0 22 Грудня 2017 | 07:29

МОН запустило тестову версію оновленого сайту

21 грудня 2017 року, Міністерство освіти і науки України запустило тестову версію оновленого сайту зі зручним доступом до даних для усіх категорій користувачів та з акцентом на найбільш запитуваній інформації.
Про це 22 грудня 2017 року повідомили у прес-службі МОН.
Ми вимушено запускаємо ресурс за місяць до запланованого часу. Основна причина поспіху – технічні проблеми зі старим сайтом, який не лише не виконував потрібні комунікаційні функції, а й був технічно вразливим. Відновити роботу старого сайту неможливо, тому прийняли рішення запустити новий ресурс у тестовій версії. Також ми будемо вдячні, якщо ви долучитеся до обговорення роботи нашого сайту та надішлете свої пропозиції щодо удосконалення ресурсу на пошту [email protected]
Сайт орієнтований на споживача, має оновлену навігацію та візуалізацію. Інформацію розподілено на три основні блоки – «учням та батькам», «студентам та науковцям», а також «педагогам та керівникам». Найбільш запитувані дані для цих цільових груп можна буде відкрити напряму з центральної сторінки і не шукати у нетрях ресурсу.
На стартовій сторінці також одразу можна буде зорієнтуватись за напрямами – освіта і наука. Окремо виділені рубрики «Міністерство» та «Прес-центр».
Однією з основних переваг для користувачів має стати функція нового пошуку документів – вона також винесена окремим посиланням на стартовій сторінці. На оновленій версії сайту всі наступні надходження документів будуть у форматі, якій легко знайти через інтернет-пошук. Крім того, кожен документ, навіть ті, які були завантажені раніше, мають свої «ключові слова» – теги, документи зберігаються в єдиній електронній базі, а не розташовані по сторінках сайту, – все це дозволятиме користувачу швидко орієнтуватись під час пошуку.
Оновлення відбулись і в розділі новин – відтепер працюватиме система фільтрів, що допоможе сортувати новини за актуальністю, регіональною ознакою тощо. Крім того, новини стали більш клієнтоорієнтованими. Наприклад, у рубрику початкова освіта автоматично підвантажуватимуться новини, які стосуються цієї тематики.
Для користувачів смартфонів працюватиме зручна мобільна версія ресурсу.
Сайт розроблено компанією KitSoft в межах нової комунікаційної стратегії МОН.
Нагадуємо, що цього року МОН затвердило комунікаційну стратегію відомства на 2017-2020 роки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити