image
 |  7 3 Лютого 2021 | 19:53

Морозна зима повернеться у лютому, - волинський синоптик

Під кінець лютого зима почне повертатися

Колись останній місяць зими завершував річний цикл. А вже восени, тобто у березні, предки українців святкували початок нового. Так як саме з цієї пори відбувалося поступове відродження природи, скутого морозами життя. Тоді ж особливо уважно вони стежили за змінами погоди, аби вгадати, якою та буде увесь наступний рік.

Полюбляє розкривати її секрети волинянин Володимир Деркач. Авторитетний експерт-синоптик знову радо ділиться з читачами “Полісся” власним прогнозом того, що “навіщували” нам небеса. Правда, тепер є одна відмінність. Господар синоптичної кухні подаватиме інформацію дозовано, лише на кілька найближчих місяців, скажімо поквартально.

Нагадаємо, прогноз погоди від народного синоптика на січень ми вже друкували. Якою вона буде у наступні місяці — читайте нижче.

      Лютий

Початок першої декади лютого буде із помірними морозами і невеликими опадами у вигляді снігу. Десь із середини зазначеного відрізка поступово температура почне зростати, хоча нічні морози ще мають зберігатися деякий час. Друга декада потішить “плюсом”, проте перші дні цього відрізку будуть ще прохолодні. Останні десять днів продовжать тенденцію потепління, але під кінець місяця зима почне повертатися…

Березень

Перша десятиденка березня буде багатою на опади, здебільшого сніг і мокрий сніг, рідко з переходом у дощ. Збережеться мінусова температура, вночі майже постійно, вдень можливий невеликий “плюс” (не постійно).

Друга декада бідніша на опади. Показники температури поволі підніматимуться, стрімкої весняної погоди ще не чекаємо.

Останні десять днів першого весняного місяця будуть такі: початок – незначне похолодання, а далі теплішатиме, не поспішаючи. Опади можливі, але незначні.

Отож, підсумовуючи сказане, додам іще, що лютий на початку поморозить, але потому інколи даруватиме “гарні” температурні показники як для зими. Березень теж на початку “пообнімається” із зимою, але затим поволі весна вступатиме у свої права.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити