image
 |  9 25 Січня 2021 | 12:38

Московська церква хоче захопити прибережну зону в історичній частині Луцька?

Мешканці історичної частини Луцька обурені спробами представників УПЦ Московського патріархату захопити частину прибережної зони річки Стир із облаштованим там сквериком.

Про це «ВолиньUA» інформують  очевидці.

Зі слів очевидців, сьогодні, близько 10-ї години на території скверику поблизу річки Стир представники Московського патріархату самочинно встановили хреста. Дана ділянка знаходиться поблизу духовної семінарії за адресою: Драгоманова, 30.

Скверик на березі річки Стир облаштували місцеві мешканці. Люди власними зусиллями розчистили територію на березі річки від хащів і зробили її затишним місцем для відпочинку. Але тепер лучани вважають, що цю територію хочуть у них захопити церковники.

«У даного монастиря біля річки Стир дуже велика територія з виходом до річки, так от цю територію вони занедбали, біля річки поскидали цілі тони будівельного сміття, а решта території поросла чагарниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада відмовила Волинській духовній семінарії у відведенні ділянки в історичній частині (ФОТО)

Проте місце де вони поставили хреста, доглядається сусідами, котрі посадили там траву, дерева і постійно стрижуть її газонокосаркою та доглядають», - йдеться у дописі Віталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська церква в Луцьку хоче отримати у користування 50 соток із виходом до річки

Як розповів лучани, нещодавно представники Московського патріархату вже робили спроби встановити там хрест. Але люди висловили своє невдоволення. І його прибрали. Однак, сьогодні спроба повторилася.

Далі текст допису Віталія Бобира подаємо без змін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити