image
 |  4 27 Травня 2022 | 23:03

Московський патріархат зробив спробу уникнути заборони в Україні

Сьогодні упц московського патріархату провела так званий собор, який засудив війну.

Не агресію московії проти України! Не воєнні злочини московських виродків! Не людожерство путіна-ґундяєва і десятків мільйонів нелюдів, які це підтримують! Навіть не московсько-українську війну!

А якусь абстрактну війну.

І висловив співчуття всім, хто постраждав у ній.

Всім! І тим виродкам, які вбивали, катували, ґвалтували, грабували українців, і яких наша армія задвухсотила і затрьохсотила. І тим, хто породив і "виховав" цих виродків собор упц моспархату теж висловив співчуття!

Ще цей собор звернувся до влади України і російської федерації (саме в такому порядку, бо ж, за словами путіна, саме Україна спровокувала цю війну, тому нічого дивного, що передовий загін моспархату ретранслює русскомірску маячню) продовжити переговорний процес.

Не закликав путіна забрати московську орду виродків, мародерів і ґвалтівників з України! А попросив Україну і московію продовжити шукати слово, яке зупинило б кровопролиття. Українці це слово давно знайшли. Нахуй! Саме воно суттєво наближає припинення кровопролиття. Особливо, коли підкріплене нептунами, стугнами, джавелінами, енлавами, стінгерами і, дай Боже, петріотами, гаймарсами, іґлами/фальконами та іншими знаряддями встановлення справедливости. І миру, звісно.

А ще цей собор виразив незгоду з позицією патріарха московського і всієї Русі кіріла щодо війни в Україні. Не засудив! Не наклав анатему! Лише по-холуйськи виразив "незгоду" з позицією. До речі, що мав на увазі собор? Що позиція ґундяєва замало людожерська? Замало україноненависницька? З чим незгода?

І мало не сенсація: собор УПЦ моспархату ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви.

Прочитайте ще раз. Собор УПЦ моспархату не оголосив про самостійність і незалежність від рпц фсб, а лише ухвалив зміни, які про це нібито свідчать. Тобто по документах не моспархат, але по духу саме то. Достатньо прочитати їхні пихаті наїзди на Православну Церкву України і вказівки, які ці виплодки московського пекла дають нашій Церкві.

Це про них в Євангелії від Йоана:

«Ви від отця диявола, й хотїння отця вашого диявола хочете робити. Той був душогубцем з почину, й в правдї не встояв; бо нема правди в йому. Коли говорить брехню, із свого говорить; бо він брехун і отець її».

(Йоан 8:44, Біблія в пер. П.Куліша та І.Пулюя, 1905).

Тому нам своє робити! 

Андрій Мохник, депутат Верховної Ради України 7-го скликання, заступник голови ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити