image
 |  0 21 Липня 2022 | 23:31

Московського попа судили за підтримку окупантів

Священник московського патріархату заявляв, що в Україні триває не війна, а "спецоперація з метою звільнення від нацистів та бандерівців".

Про це йдеться у вироку Новоград-Волинського міськрайонного суду, - пише Діло.

За словами правоохоронців, у середині березня 2022 року біля своєї церкви у селі Ужачині на Житомирщині священник розповідав парафіянкам, що в Україні триває не війна, а “спецоперація з метою звільнення України від нацистів та бандерівців”. Прихильник окупантів запевняв, що там, де вже прийшов “рускій мір”, люди живуть краще.

Також священик УПЦ МП закликав не дивитися українські новини на телебаченні, а дивитися російські через Інтернет.

У місцевій сільській раді чоловіка охарактеризували так: ” характеризується посередньо, скритний та має запальний характер, за повідомленням жителів громади, від початку військової агресії рф проти України неодноразово висловлював свою проросійську позицію, яка полягала в тому, що президент росії путін проводить спеціальну військову операцію, спрямовану на захист російськомовного населення України та попередження вторгнення військ НАТО на територію рф, а також закликав місцевих жителів покаятися та об`єднатися у цій боротьбі з братнім російським народом”.

На захист священника стали деякі парафіяни, які запевняли, що він не агітує безпосередньо у храмі, а молиться за мир в Україні.

Обвинуваченому призначили покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на термін від десяти до п’ятнадцяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині невідомі особи самовільно викопали ставок (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити