image
 |  4 28 Березня 2022 | 20:37

Москва відчуває страх та нерішучість світових лідерів і скаженіє від вседозволеності

Основна загроза росії - не в її потужній армії чи ядерній зброї. Москва не може конкурувати з цивілізованим світом економічно, науково, технологічно. Небезпека москви у тому, що вона відчуває страх і нерішучість світових лідерів. І буквально скаженіє від відчуття вседозволеності.

Рішучий опір українців повномасштабній агресії росії став несподіванкою для путіна. Але кремлівський диктатор не поспішає відступати від намічених цілей. Навпаки, агресор піднімає ставки у своїй сатанинській грі. І навіть погрожує країнам НАТО ядерною бомбою та третьою світовою. Чому москва поводиться таким чином? Тому що це дозволяє колективний Захід.

Якщо порівняти геополітику із шахами, то росія зараз грає білими. Перший хід завжди за нею. Путін ставить ультиматуми, вимагає міфічних гарантій безпеки, погрожує, бреше та маніпулює. Повномасштабна війна проти України - це всього лише один з ходів у глобальній стратегії кремля. Військові злочини, геноцид українців, можливе застосування хімічної і ядерної зброї, погрози атакувати країни НАТО - це такі ж кроки у шаховій партії огидної російської імперії.

Так, Захід вводить санкції, допомагає Україні зброєю (хоча дає не все, що потрібно) та фінансово. Але він грає чорними. Кроки Заходу - це кроки у відповідь на дії агресора. І часто це не кроки, а напівкроки. Нерішучі та запізнілі. А це означає, що росія нав'язує світу власні злочинні правила гри. Грає на випередження. Якщо Захід дійсно хоче виграти у цьому цивілізаційному протистоянні і поставити на місце державу-агресора, він має діяти абсолютно інакше. Перехопити ініціативу у свої руки та почати грати білими. Змусити росію прийняти чужі правила гри, загнати у глухий кут та вирвати отруйне жало в держави-терориста.

Анатолій Вітів - депутат Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити