image
 |  4 23 Серпня 2019 | 16:22

Мовні квоти сприяють розвитку української культури, - депутат Волиньоблради

Мовні квоти піднімають патріотизм, бо людина починає гордитися своєю музикою, фільмами, культурою. Вона дістає той елемент гордості за свою країну. Насправді це мало б бути сто відсотків квот на українську музику.

Таку думку висловив голова фракції «Свобода» у Волинській обласній раді Анатолій Вітів у четвер, 22 серпня, в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» на 12 канал.

«Коли в 2003 році «Свобода» запропонувала суспільству свою Конституцію, там було таке поняття, як мовні квоти. Тоді всі ліберальні та демократичні партії на нас накинулись, мовляв що ви таке пропонуєте. Потім вони прийшли до того, але запізно.Це нормальні явища, воно дає стимул розвиватися українській мові, воно дає стимул розвиватися українському кіно, нашим митцям виходити на сцену нашим митцям. Сьогодні я в’їжджаю у Київ, то все більше чую радіостанцій з україномовними піснями», - розповів Анатолій Вітів.

Депутат облради переконаний, що мовні квоти піднімають патріотизм та переконаний, що це мали б бути сто відсотків квот на українське, як виняток це Крим, де татари є корінним народом.

«Звісно це піднімає патріотизм, бо людина починає гордитися своєю музикою, фільмами, своєю культурою. Вона дістає той елемент гордості за свою країну. Тому це дуже, і дуже позитивно. Насправді це мало б бути сто відсотків квот на українське.

Ми можемо говорити на квоти на татарські пісні, де корінними населенням Криму є татари. Вони мають на це право. Інші нехай за кошти своїх країн будують школи і відстоюють свої квоти, а не за кошти державного бюджету України», - зазначив Вітів.

Голова громадської організації «Кримські татари Волині» Сервер Зейнідінов погодився з «свободівцем», бо на його думку такі мовні квоти стимулюють розвиток культури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити