image
 |  0 28 Листопада 2019 | 15:54

Може, Зеленський ще запропонує платити зарплати російським бойовикам на Донбасі? – Анатолій Вітів

Не здивуюся, якщо після ухвалення закону про виплату пенсій для пенсіонерів ДНР і ЛНР Зеленський і його команда запропонують платити зарплати російським бойовикам на Донбасі.

Про це заявив голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

"Слуги Зеленського внесли у Верховну Раду закон, за яким Україна буде змушена платити пенсії жителям ДНР і ЛНР. Автори цієї безглуздої ініціативи кажуть: цей крок має відновити конституційні права мешканців Донбасу та встановити верховенство права. Дивно, що ці особи не порушують питання відновлення територіальної цілісності, контролю України за державним кордоном, виплату репарацій Росією за агресію та окупацію. Мовчать вони і про те, що Україна не отримує жодної копійки податків з Донбасу", - зазначає свободівець.

На думку Анатолія Вітіва, може дійти до того, що Сивохо з Зеленським запропонують потім надати статус учасників бойових дій особам, які воювали проти України і назвуть це проявом верховенства права.

"Якщо цей закон буде підтримано, то українці з власних кишень мають сплатити до 100 млрд гривень пенсіонерам сепаратистських республік. Саме стільки, на їхню думку, їм заборгувала Україна. А далі нам запропонують платити зарплати бойовикам та главам ДНР і ЛНР, фінансувати їхні суди і прокуратуру, платити зарплати вчителям, які у школах Донбасу розказуватимуть про українських карателів-нацистів і возвеличуватимуть Росію. І закріплять це в новому законі про особливий статус Донбасу. Схоже в цьому і полягає план Зеленського щодо Донбасу. Тільки чому його мають підтримувати українці?"

Читайте також: Ігноруючи думку місцевих громад, дві-три особи вирішили перекроїти карту області, – Юрій Поліщук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити