image
 |  272 31 Липня 2024 | 11:10

Можна вбити людину, але знищити ідеї неможливо, - заява фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді щодо вбивства Ірини Фаріон

Фракція ВО "Свобода" у Луцькій міськраді оприлюднила заяву з приводу вбивства у Львові Ірини Фаріон.

Текст заяви зачитала депутат Луцької міськради Алла Жупанюк.

"Лише місяць тому Ірина Фаріон була в нашому місті з презентацією своєї книги. В музеї Корсаків вона зібрала весь літертурно- мовний осередок нашої громади. 19 липня її вбили..

Ірина Дмитрівна жила як воїн і загинула як воїн. Її боротьбою була війна за українську мову, українську ідентичність, українську суверенну державу. Цій справі вона присвятила своє життя.

Ірина Фаріон боролася за українську Україну. Не за малоросійську русифіковану колонію, яка забула свою історію.

Згадаймо наше минуле.

Ідеї ОУН, Донцова, Липинського, Коновальця, Бандери та інших борців за волю України здавалися надто гострими і надто безкомпромісними. Але пройшов час і українці переконалися у їх правоті. Так буде і з Іриною Фаріон.

Вона присвятила себе українському відродженню і за це віддала життя

Бо в Україні є два фронти:

один - на сході, а інший- в тилу..... тут досі вбивають за українську мову і за українську національну ідею. І бути українським письменником, науковцем, філософом так само небезпечно, як і в минулі епохи. Адже національна інтелектуальна еліта - одна з головних цілей ворога в цій війні.

Можна вбити людину, але знищити ідеї неможливо. Як би цього не хотіли вороги.

Фракція ВО "СВОБОДА" закликає усіх мешканців Луцької громади об'єднатися в боротьбі за українську Україну аби саме таку: вільну, самобутню, незалежну Батьківщину лишити у спадок своїм нащадкам. Бережімо ідентичність, плекаймо мову, вчімо правдиву історію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетна комісія Луцької міськради не в захваті від роботи КП "АвтоПаркСервіс"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити