image
 |  4 14 Березня 2018 | 13:01

Муніципали незграбно виправдовують свою участь у скандальній сесії Луцької міськради

Муніципальна варта перебувала на сесійному засіданні 28 лютого з метою забезпечення порядку, а не для того, щоб допомогти правлячій більшості та Григорію Пустовіту проштовхнути необхідні земельні питання. Відповідна заява опублікована Департаментом муніципальної варти Луцької міськради.
Так, муніципали запевняють, що відвідували пленарне засідання 38-ї сесії Луцької міської ради у зв’язку з виконанням повноважень щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод, законних інтересів та майна територіальної громади, в межах наданих повноважень, захисту депутатів та посадових осіб міської ради від протиправних посягань, які пов’язані із здійсненням повноважень та основних завдань. Також вони стверджують, що нібито реалізовували делеговані повноваження органів виконавчої влади, вживали необхідні заходи відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» щодо забезпечення державного й громадського порядку, збереження матеріальних цінностей.
Також у заяві йде мова про те, що «перебуваючи в сесійній залі та в фойє Луцької міської ради, працівники департаменту не здійснювали перешкод для пересування депутатів залою засідань та не здійснювали втручання у роботу депутатського корпусу. Вони забезпечували громадський порядок задля недопущення зривання сесії Луцької міської ради та пошкодження майна, так як були намагання сторонніх осіб знищити майно, пошкодити систему голосування, а також меблі, що перебувають у власності громади міста Луцька».
Нагадаємо, що під час останньої скандальної сесії Луцької міськради правляча більшість використала муніципальну варту для боротьби з опозицією та протягнення через сесійну залу проекту рішення, яке носить явні ознаки корупційного земельного дерибану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити