image
 |  2 23 Серпня 2021 | 19:36

МВФ починає розподіл 650 мільярдів долаpів на підтримку економіки. Україні припадає 2,7 мільярда

Міжнародний валютний фонд (МВФ) починає розподіл між країнами спеціальних прав запозичення (СПЗ) у 650 млрд дол., у межах якого Україна отримує 2,7 млрд в доларовому еквіваленті.

Про це оголосила сьогодні директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє «УНН».

«Найбільший в історії розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) — близько 650 мільярдів доларів США — набуває чинності сьогодні», - заявила Георгієва.

Зі слів голови МВФ, виділення таких асигнувань — це серйозне стимулювання, що при розумному використанні стане унікальною можливістю боротися з безпрецедентним кризою.

«Розподіл СПЗ забезпечить додаткову ліквідність глобальної економічної системи, поповнивши валютні резерви країн і зменшивши їх залежність від більш дорогих внутрішніх або зовнішніх запозичень. Країни можуть використовувати простір, що надається розподілом СПЗ, для підтримки своєї економіки і посилення боротьби з кризою», - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто стане 267-м Папою? Франциск І збирається відректися від престолу, – Libero

СПЗ розподіляються між країнами пропорційно до їхніх квот у МВФ. Так, Україні виділено 2,7 млрд доларів з цього безпрецедентного пакету - отримати їх країна має вже до кінця літа. 23 серпня нові СПЗ мають перевести країнам-членам МВФ. Повідомлялося, що транш повертати не потрібно, адже це спільне рішення для боротьби з наслідками пандемії у всьому світі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити