image
 |  0 18 Грудня 2017 | 18:39

МЗС планує в 2018 році ввести електронну візу для іноземців і систему «ДРУГ» для українців за кордоном

МЗС України планує в 2018 році запустити електронну візу для іноземців, які прибувають в Україну, а також систему «ДРУГ» для українців за кордоном.
Про це 18 грудня 2017 року повідомляє сайт «LB.ua».
Про це в ексклюзивному інтерв'ю «LB.ua» розповів державний секретар МЗС України Андрій Заєць.
У наступному році ми плануємо ввести електронну візу для в'їзду в Україну. Це дозволить розвантажити наші консульські пункти в аеропортах, коли одним рейсом прибуває 40-50 іноземців, яким на місці потрібно оформити візу, тому виникає черга і перший контакт з Україною для них не дуже психологічно вдалий, - пояснив дипломат.

За його словами, вже проведено підготовчі процедури.
Думаю, що протягом першого кварталу 2018 електронна віза стане реальністю, - додав Заєць.

Крім того, для громадян України за кордоном планується введення системи «ДРУГ» - добровільна реєстрація українських громадян. Це програма, яку можна завантажити в смартфон і при виїзді за кордон добровільно зареєструватися. Вона дозволяє, якщо на території цієї країни виникає якась надзвичайна ситуація, отримувати автоматичне розсилання посольства, попередження куди йти, що робити, чого не робити. Дипломатам ж це дає більш чітке уявлення про кількість українських громадян, які перебувають на території тієї чи іншої країни.
В минулому році, коли в Туреччині відбулася спроба військового заколоту, було дуже важко оцінити реальну кількість громадян України, які перебувають в цій країні. Більш-менш реальну цифру ми отримали тільки від операторів мобільного зв'язку (хоча і вони показали тільки цифру тих, хто включився в роумінг). Тому ми будемо широко пропагувати цю систему. Аналоги використовують всі передові держави. І переконаний, що нашим громадянам теж буде корисно користуватися цією системою, - зазначив Заєць.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити