image
 |  2 2 Березня 2018 | 08:30

МЗС повинно відкликати посла, - Тягнибок про заяви Угорщини щодо скасування закону «Ківалова-Колесніченка»

Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував заяви міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто щодо скасування мовного закону «Ківалова-Колесніченка».
Про це 02 березня 2018 року повідомляє сайт «Вголос».
Про це політик написав на своїй сторінці у Фейсбук.
Олег Тягнибок зазначив, що негативні висловлювання Петера Сійярто у бік рішення КСУ щодо неправомірності закону «Ківалова-Колісніченка» – це не просто брутальне втручання у внутрішні справи України, це демонстрація зневаги до українців, як нації, яка будує свою суверенну та незалежну державу і живе за своїми законами.
Українофобський мовний закон Ківалова-Калєснічєнка скасовано Конституційним Судом України навіть не через змістову невідповідність українським інтересам, а насамперед у зв'язку з грубими порушеннями процедури його ухвалення (кнопкодавство, відсутність частини депутатів, які ніби голосували, в країні). Тобто, МЗС Угорщини нам не просто вказує, за якими правилами жити, а й паплюжить Україну за встановлення законності, конституційності і усунення фальсифікацій та спільно з московським агресором діє проти українців, – наголосив лідер націоналістів.

Подібні заяви угорської влади є неприпустимими.
Між іншим, – продовжив Олег Тягнибок, – це далеко не перший факт грубого втручання у внутрішні справи України з боку Будапешта. Українське МЗС повинно негайно відреагувати і відкликати нашого посла для консультацій. Пам'ятайте народну мудрість – на похилу вербу і кози скачуть!

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що в Україні «розпочали брутальну атаку» проти національних меншин, про що свідчить рішення КСУ щодо невідповідності Конституції закону «про засади державної мовної політики».
У коментарі «Вголосу» доктор філологічних наук Ірина Фаріон також заявила, що можливе ухвалення нового мовного закону №5670-д знову заведе в неконституційне поле закон «Ківалова-Колесніченка».
Лариса Ніцой також зазначила, що законопроект про мову №5670, який сьогодні лежить у Верховній Раді, у разі ухвалення стане новим «законом Ківалова-Колесніченка».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити