image
 |  0 26 Листопада 2018 | 09:23

МЗС закликає союзників надати військову допомогу Україні

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест Російській Федерації через дії з нападом та захопленням кораблів ВМС України в Азовському морі.  

Про це повідомила прес-служба МЗС, пише Прямий.  

У заяві йдеться, що злочинний режим Кремля вкотре продемонстрував те, що він не має ніяких меж у своїй агресії й готовий до будь-яких актів проти України. 

"Україна вимагає невідкладно надати медичну допомогу пораненим військовослужбовцям, забезпечити їхнє негайне безпечне повернення на Батьківщину, а також повернути захоплене військове майно та компенсувати українській стороні завдані їй збитки", - повідомили в МЗС. 

 У міністерстві також підкреслили, що відповідальність за подальше загострення ситуації в регіоні Азовського та Чорного моря й підрив процесу врегулювання повністю вкладається на кремлівський режим. 

"Звертаємося до наших союзників та партнерів вжити усіх необхідних заходів для стримування агресора, у тому числі через застосування нових та посилення існуючих санкцій, а також надання Україні військової допомоги для захисту територіальної цілісності та суверенітету України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - додали в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідома агресія росіян: з’явилося відео тарану українських ВМС та запис перемовин з РФ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити