image
 |  4 9 Березня 2021 | 22:24

На акцію у Луцьку школяр на акцію приніс видання майже 200-pічного «Кобзаря» (ВІДЕО)

У Луцьку відзначили 207-му річницю від дня народження Тараса Шевченка. До пам’ятника поетові лучани принесли різноманітні видання «Кобзарів».

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Один з учасників акції лучанин Павло Богонос приніс книгу, якій майже 200 років.

Одинадцятикласник 4-ї гімназії, 17-річний Павло Богонос приніс на акцію найстаріше видання «Кобзаря». Вдома книгу зберігають у полотні, у темному не вологому місці, - розповів хлопець. Книга передається у родині з покоління у покоління - від прапрабабусі по маминій лінії.

 «Всі вірші по шкільній програмі вчилися з цього Кобзаря. Вони відрізняються, їх через це важче вчити, тому що слова з цього словнику з плином часу почали відрізнятись. Тут є такі слова, які навіть важко вимовляти» - каже Павло.

Організатори акції «Прийди зі своїм «Кобзарем» - обласний науково-методичний центр культури. Директорка центру Любов Рожнова розповіла, що цьогоріч зареєстрували 130 учасників події, а відбувається вона в Луцьку щорічно з 2012 року.

Волиняни приносили найстаріші сімейні реліквії, нові факсимільні та подарункові видання «Кобзаря». Серед них визначали переможців у восьми номінаціях: найдавніше видання, найповажнішого віку людина прийшла з «Кобзарем», родина, установа, організація, навчальний заклад, наймолодший учасник.

Цьогоріч наймолодшими учасниками акції стали сестри Гурські. 6-річна Анастасія читала вірш «Зоре моя, вечірня», а її тримісячна сестра Аріна разом з мамою були у групі підтримки.

Переможців кожної номінації нагородили сучасними виданнями «Кобзаря».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 207-ма річниця: У Луцьку вшанували пам’ять Кобзаря (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити