image
 |  0 17 Січня 2021 | 19:13

На «Арвіні», що затонув у Чорному морі, – 10 українців: 5 вpятували, 3 загинули, – МЗС (ВІДЕО)

Біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin із 10 українцями та двома іноземцями на борту. 6 осіб врятовані, 2 загинули.

Про це речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив у Twitter, передає «УНН».

«Біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin із 10 українцями та 2 іноземцями на борту. 6 осіб врятовані, 2 загинули. Пошуково-рятувальна операція щодо 4 моряків триває», — написав Ніколенко.

За його словами, українські консули вирушили в порт Бартин для надання консульської допомоги.

Він також оприлюднив контакти «гарячої» лінії: +90 539 550 98 98

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі затонув російський корабель

Раніше УНН повідомляв, що екіпаж затонулого біля узбережжя Туреччини в Чорному морі суховантажу «Арвін», належав українській компанії і складався з громадян України. Тоді стало відомо, що вдалося врятувати п'ять членів команди, двоє моряків - загинули.

За інформацією Анадолу, високі хвилі створюють перешкоди для рятівної операції. Рятувальники намагаються визволити з морських скель двох членів затонулого суховантажу.

Як повідомляв УНН, суховантаж «Арвін» ходив під прапором Палау. На його борту перебували двоє росіян.

Пізніше pечник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив у Twitter:

«Із судна Arvin, яке йшло під прапором Палау, врятовано 5 українців та 1 іноземця. Вони госпіталізовані. Родичів поінформовано. Пошуки - уточнення - 5 моряків тривають».
Вpятовані: Геннадій Кравченко, Владислав Затерка, Олександр Перкати, Віталій Мережко та Віталій Качнур.

Усі вони наразі перебувають у лікарні у місті Бартин. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Посольства України у Туреччині.

Видання DHA опублікувало імена українських членів екіпажу:

Рустам Казимов, Віталій Качур, Геннадій Кравченко, Анатолій Савостін, Сергій Сибільов, Олександр Перкатий, Віталій Мережко, Владислав Затерка, Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

Як повідомляє видання Анадолу, на даний момент виявлено тіла трьох загиблих, ще три члена затонулого суховантажу помічені без руху на скелях, шістьох - вже врятували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДорогу переходять, хто як хоче: лучани невдоволені роботою світлофора (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити