image
 |  7 15 Березня 2023 | 10:53

На Буданова і Резнікова готували замахи: на Волині СБУ затримала кілера

Печерський районний суд міста Києва призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна кілеру, якого спіймали на території Волинської області і який планував замахи на начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова і міністра оборони Олексія Резнікова.

Про це повідомила Служба безпеки України, - пише ВолиньUA.

Зловмисником є мешканець тимчасово окупованого Луганська, якого завербували співробітники російської воєнної розвідки. 

За вбивство кожного з посадовців російські "куратори" обіцяли винагороду у розмірі від $100 до $150 тис, розповіла СБУ.

Контррозвідники із залученням бійців Центру спеціальних операцій "Альфа" затримали зловмисника під час багатоетапної спецоперації у Волинської області в серпні 2022 року.

"За даними слідства, фігурантом є мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі терористичної організації "лнр" брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України", – пише СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині батькам загиблого Героя вручили нагороду сина (ФОТО)

За завданням координатора з Москви затриманий мав організувати ліквідацію українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими.

"Це вбивство мало стати "тестовим випробуванням" перед виконанням замаху на керівників оборонних відомств нашої держави", – повідомляє СБУ.

Під час обшуку у зловмисника виявили докази злочинних дій, а також паспорт громадянина РФ.

"Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності російських координаторів підривної діяльності, які наразі переховуються в РФ", – пише спецслужба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити