image
 |  4 23 Листопада 2021 | 23:01

266 хворих ковідом учнів: 87% волинських шкіл відновили очне навчання

Станом на 23 листопада 87% шкіл на Волині з дистанційного перейшли на очне навчання. Це 488 з 562 загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це розповіла під час брифінгу керівниця обласного центру контролю та профілактик хвороб Наталія Янко.

Відстороненими від роботи без збереження заробітної плати залишаються 412 невакцинованих працівників сфери освіти.

Зі слів Наталії Янко, у школах, які відновили очне навчання, 100% працівників отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та мають відповідні сертифікати. Після повернення до звичної форми освіти школи мають посилити заходи з протиепідемічної безпеки, каже епідеміологиня. Зокрема обов'язковим є температурний скринінг для усіх учнів та працівників.

Також під час брифінгу Наталія Янко повідомила про ріст захворюваності серед дітей.

"Не дивлячись на дистанційне навчання діти продовжують хворіти. Наразі 266 школярів і 140 працівників у 154 навчальних закладах", – зазначила епідеміологиня. Додає: на самоізоляції нині – понад тисяча учнів та 50 вчителів.

Щоденно в області реєструють від 50 до 70 нових випадків хвороби серед дітей віком від кількох днів до 17 років. Як розповіла Наталія Янко, за минулу добу діагноз підтвердили в 75 неповнолітніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині представник Мінцифри вчив людей генерувати COVID-сертифікати

Як відомо, з 00:00 години 8 листопада Волинь перейшла до "червоної" карантинної зони. Таке рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС.

З 8 листопада на Волині офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів. Серед відсторонених – 348 працівників закладів дошкільної освіти та 647 працівників шкіл. Усього в області 38 150 освітян.

22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити