image
 |  823 14 Квітня 2024 | 23:31

На десятому році війни у селі на Волині будують церкву московського патріархату

У селі Мишів, що на Володимирщині прихильники УПЦ МП взялися будувати собі храм. Частина села вже 4 роки як перейшла до ПЦУ, інша молиться у звичайному будинку у центрі села.

Що кажуть місцеві про хату московського патріархату, - йдеться у сюжеті 12 каналу, - пише ВСН.

Прихильники УПЦ МП взялися проводити богослужіння у звичайному храмі. Священник переходити до ПЦУ відмовився.

«То ж наша українська церква, що ви від нас хочете», - ось така відповідь 4 роки і така вона по сьогодні», - каже місцевий мешканець Володимир Матвіюк.

Ще 4 роки тому у селі під час голосування за українську церкву поділилися.

«Хто за українську церкву - наліво, хто за московську - направо. Нас виявилося понад 200, а як прийшлося, то виявилося до 40 людей, які сміливі були», - пригадує Володимир Матвіюк.

Храм, як не опиралися в УПЦ МП, таки віддали ПЦУ. Хоча частину того, що жертвували церкві, парафіяни УПЦ МП позабирали.

«Виносити з церкви те, що пожертвували - це гріх, такого не допускається. Але вони так прагнули хоч щось взяти собі, тому винесли. Предметів з 15. Воно нам не було настільки вартісне, ми знали, що все придбаємо», - каже селянин.

Мишівці, які залишилися в УПЦ МП, позносили речі в одну хату і ходили туди як до церкви. З часом поставили на хаті хрест, на подвірʼї дзвони, а навколо будинку залили фундамент, як під храм. Усе це мишівці, які ходять в ПЦУ, сприймали спокійно, аж поки не почалася повномасштабна війна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити