image
 |  0 15 Листопада 2020 | 12:46

На деяких дільницях Луцька не всі зможуть проголосувати через відсутність пандусів (ФОТО)

У день повторного голосування з виборів Луцького міського голови спостерігачі ОПОРИ повідомляють про нестачу скриньки для бюлетенів та відсутність пандусів на дільницях.

Про це інформує ОПОРА на сторінці у facebook.

Зокрема, великої скриньки для голосування бракує на дільниці №070512 у селі Великий Омеляник.

Щодо недоліків із доступністю дільниць, то йдеться і про відсутність пандусів до будівель, де знаходяться дільниці, і всередині приміщень, де волевиявлення здійснюють на 2 поверсі. Це може спричинити незручності у випадку голосування осіб, котрі пересуваються на кріслі колісному.

Зокрема, немає пандусів ні до будівлі, ні у приміщенні на дільницях №071082, №071058, та №071036. Також відсутній заїзд до будівель, де знаходяться дільниці №071089, №071029, №071066 №070799 (село Іванчиці) та №070512 (село Великий Омеляник).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинській дільниці один член комісії працював за двох (ВІДЕО)

До слова, на дільниці №070512 у селі Великий Омеляник жінка похилого віку хотіла проголосувати без паспорта. Однак члени комісії не видали їй бюлетеня без документа.

Згідно із частиною 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити