image
 |  2 22 Листопада 2017 | 11:05

На діяльність Президента, АП і ДУСі у 2017-му витратять 1,2, а у 2018-му - 2,1 мільярда гривень

Від початку й до кінця року на діяльність глави держави та Держуправління справами при Президентові України (ДУС) витратять майже 1,2 мільярда гривень.

Про це 22 листопада 2017 року повідомляє сайт «Експрес».

Про це свідчать дані державного кошторису та паспорти бюджетних програм на 2017 рік.

Безпосередньо на роботу Петра Порошенка та його Адміністрації піде більш як третина суми - 453 мільйони гривень. Решта - на утримання та реставрацію державних резиденцій, обслуговування аеропорту для вищих посадових осіб «Україна» та інше.

Одна з головних статей витрат - перевезення глави держави, керівників його Адміністрації та інших держорганів, які забезпечують діяльність Президента. На поїздки-перельоти в межах країни для них було виділено 120,5 мільйона гривень. З них 115 мільйонів - на переміщення автомобільним і водним транспортом, 5,5 мільйона - на авіаперевезення.

Один переліт Президента або ж чиновників його Адміністрації в межах України коштує платникам податків 137 тисяч гривень.

Безпосередньо на здійснення закордонних візитів піде 42 мільйони гривень, на підготовку до них - 7,6 мільйона гривень. Тобто одна поїздка глави держави за кордон коштує нам 1,4 мільйона гривень, підготовка до неї - 252 тисячі гривень.

На проведення офіційних заходів за участю Президента було спрямовано 13 мільйонів гривень. Самих заходів заплановано 260.

На функціонування державного авіаційного підприємства «Україна» цього року виділяли 223 мільйони гривень. На підприємстві працюють 332 особи. На його балансі значиться 7 повітряних суден.

На утримання державних резиденцій, адміністративних та господарських об'єктів, призначених для обслуговування Президента передбачено 77 мільйонів гривень. Загальна площа резиденцій з урахуванням прилеглих територій становить 153 тисячі квадратних метрів.

У проекті державного бюджету на 2018 рік заплановано збільшити витрати на утримання інституту Президента та супутні програми до 2,1 мільярда гривень. Тобто на мільярд. Найбільше грошей передбачено на діяльність Президента та його Адміністрації. Якщо цього року їм виділили 453 мільйони гривень, то наступного планують виділити мільярд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити