image
 |  5 16 Травня 2018 | 14:56

На дні Індійського океану знайшли «омара з бензопилою», гігантського «підводного таргана» та інші дивовижі (ФОТО)

За 14 днів дослідники зібрали 12 тисяч різноманітних мешканців глибин.
Про це 16 травня 2018 року повідомляє сайт «Фокус».
Експедиція по вивченню глибоководного біорізноманіття на дні Індійського океану, біля південного частини острова Ява, виявила ряд раніше невідомих підводних мешканців. Про це пише Daily Mail.
Експедиція в складі дослідників з Національного університету Сінгапуру і Індонезійського інституту наук тривала 14 днів - з середини березня до початку квітня. За цей час вчені виявили новий тип раку-відлюдника, криваві креветки і «омар з бензопилою».
Але головною знахідкою експедиції став масивний ракоподібних «глибоководний тарган», якого команда дослідників прозвала Дартом Вейдером ізоподи. Раніше в цьому регіоні подібне істота ніколи не зустрічалося.
Це частина Індійського океану, в якій ніколи не проводилися пошуки глибоководних тварин, тому ми дійсно не знали, що знайдемо, - сказав Пітер Нг, експерт по крабів і глава Музею природної історії Національного університету Сінгапуру.
Всього вчені відібрали 12 тисяч істот з 800 видів. На їх дослідження піде кілька років. Перший звіт про результати експедиції очікується в 2020 році.
«Глибоководний тарган»
Рак відлюдник
«Кальмар з очима півня»
Глибоководний краб-декоратор
Кривава креветка
«Омар з бензопилою»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити