image
 |  2 22 Січня 2019 | 14:58

На Донбасі створюється православна парафія, де правитиме священик з Волині

На Донбасі створюється ще одна православна парафія, де правитиме священик з Волині.

Про це пише перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик на сторінці у facebook.

"Таку приємну новину озвучив під час волонтерського візиту Волинського «Легіону Свободи» на Донбас настоятель храму святого Миколи Чудотворця у Волновасі отець Макарій. Із його слів, нова парафія української церкви створюється в місті Вугледарі, що поблизу Мар'їнки. Це – за якихось три десятки кілометрів від Донецька. За цю богоугодну справу вже взявся священик із Луцького Свято-Троїцького собору отець Дмитро", - йдеться у дописі.

Олександр Пирожик зазначає, що отець Дмитро разом зі свободівцями відвідав Сагринь 10 березня 2018 року.

"Отець Дмитро добре відомий нам, волинським націоналістам, за резонансною поїздкою з нами в Сагринь Грубешівського повіту Республіки Польща в березні минулого року. Православні польські промосковські попи тоді не захотіли служити з ним спільної молитви на українських могилах у Сагрині, мовляв, – церква не та... Довелося нагадати їм у своєму виступі, які ж наші справжні віра і національні Герої, тож, зрештою, молитва українською мовою в Сагрині таки прозвучала..." - пише свободівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуліси та провокації Сагриня-2018 (ФОТО, ВІДЕО)

"Неочікувано, але дуже символічно було почути, що на цьогорічне Водохреще отець Дмитро знаходиться тут, на Донбасі. Так, видно, Господь керує. Не могли оминути нагоди привітатися з отцем Дмитром не лише по телефону: на зворотній дорозі з Волновахи заїхали у Вугледар. Передали і йому різдвяні подарунки з рідної Волині, у тому числі – добірку книг від лучанина Андрія Бондарчука та колківчанина Петра Мосійчука. Власне, як перед тим і отцю Макарію у Волновасі.

Зі слів отця Дмитра дізналися, що тут, у Вугледарі, невдовзі постане храм Успіння Пресвятої Богородиці. Під нього вже навіть виділена земельна ділянка, готується ескіз майбутнього храму, навколо доброї справи гуртується місцева інтелігенція… Ось такий встановлюємо волонтерський зв'язок між українськими Заходом і Сходом. Тож тепер маємо на українському Донбасі ще один клаптик волинського, бандерівського духу, ще одне пристанище та осередок нашої духовності!" - додає Олександр Пирожик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити