image
 |  2 28 Березня 2023 | 21:17

На фейсбуку виявили фейкову сторінку волинської поліції

Як відомо, у спільнотах волинського сегмента Facebook поширили допис із фейкової сторінки з назвою «Волинська поліція».

Те, що сторінка є несправжньою, підтвердили у пресслужбі поліції Волині – повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець»., пише Район. in.ua.

Днями у Facebook стали популярними публікації зі сторінки з підозрілою назвою – «Волинська поліція». Там публікують дописи про розшук людей, однак ця інформація – фейкова. Цих осіб ніхто не розшукує – підтвердили у пресслужбі поліції Волині. Очевидно, фейки поширюють для того, аби дискредитувати згаданих осіб. Один з таких постів за останні дні користувачі вже поширили понад 19 тисяч разів.

На фейковій сторінці – лише три дописи, перший з яких – датований 2016 роком. Тоді і створена сторінка.

На її несправжність, по-перше, вказує назва, яка написана з крапкою в кінці. На справжніх сторінках такого не буває. По-друге, неграмотна мова написання постів (найперший допис – російською). По-третє, вказана некоректна адреса офіційного сайту. По-четверте, сторінка кілька разів змінювала свою назву. Наприклад, у 2021 році вона називалась «Патрульна поліція Волині підтримує Бориса Житінського».

У пресслужбі поліції Волині зазначили, що вже відправили скаргу в корпорацію Meta, аби фейкову сторінку заблокували, та відповіді поки не отримали. Тож закликали користувачів соцмережі не поширювати нісенітниці та подякували тим, хто допомагав скаржитися на фейк.

Зазначимо, що на офіційних сторінках нацполіції інформацію подають виключно державною мовою. А справжня Facebook-сторінка поліції Волинської області виглядає так https://www.facebook.com/policevolyn.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погнутий капот та вибиті фари: у Луцьку - ДТП (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити