image
 |  7 25 Листопада 2019 | 22:19

На фінансування «зґвалтованої» луцької техніки потрібно 75 мільйонів

Луцьке підприємство електротранспорту йде на нові рекорди у плані дотацій з міського бюджету, цього річ ця сума може становить 75 мільйонів гривень.

Про це йшлося 25 листопада під час засідання постійної комісії луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, - пишуть Волинські новини.

Так, до кінця року видатки ЛПЕ з міського бюджету пропонують збільшити з 59 до 75 мільйонів гривень. Ці кошти підприємству потрібні на виплату заробітної плати, оплату електроенергії та витрати, пов’язані з технічним обслуговуванням транспорту.

Як розповів керівник ЛПЕ Володимир Пуц, всі потреби підприємства він описав у зверненнях до міської ради.

Також він повідомив, що за місяць підприємство отримує мізерні 2,8 мільйона гривень власних коштів.

«Ми заробляємо 2,8–3 мільйона гривень у місяць. Це – наш максимум», – сказав Володимир Пуц.

І тут Пуца, «понесло», виявляється, що коли він очолив підприємство, техніка була «зґвалтована». Однак, за за шість років (до 2017 року) 29 транспортних засобів просто «поставили під паркан».

«Цього року ми провели 98 капітальних і поточних ремонтів транспортних засобів, у 2018 році – 125. А в 2016 році таких ремонтів провели всього 14. Зараз усі 44 наші тролейбуси виходять на лінію і жодного не поставлено під паркан», – зазначив Володимир Пуц і додав, що цього року, на жаль, не вдалося замінити жодного кілометру контактного проводу.

Словом, латають як можуть громадський транспорт, однак слід наголосити, що капітальний ремонт тролейбусів теж влітає в копійку, тому врятувати цю патову ситуацію може оновлення тролейбусного депо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити