image
 |  7 6 Березня 2019 | 10:28

На Горохівщині прихильники РПЦ винесли майно та ікони з храму

У селі Лобачівка Горохівського району прихильники РПЦ винесли з церкви ікони та майно.

Про це інтернет-видання Волинь Online повідомили місцеві мешканці.

Нагадаємо, священик заявив громаді, що він приватизував церкву та буде проводити богослужіння для прихильників РПЦ.

Нагадаємо, у селі Лобачівка відбулися збори прихожан місцевого храму з приводу переходу в Православної церкви України. Попри спротив священика, переважна більшість вірян ухвалила рішення про приєднання до Єдиної помісної церкви.

У понеділок, 4 березня, прихильники РПЦ попросили відкрити їм церкву, аби забрати звідти майно. Люди дозволили. Звідти, крім дрібного церковного начиння, захотіли забрати і хоругви, однак люди не віддали їх. Майно виносили також і з церковної хати. День перед тим, 3 березня, з церкви забрали ікони та книжки.

Прихильники РПЦ попросили громади, аби їм виділили приміщення, однак їм не надали його. Отож, все це майно перевезли в церкву в селі Новий Зборишів, у якій отець Михайло Яворський також є настоятелем. Однак там теж хочуть перейти до ПЦУ.

“Те, що було надбане територіальною громадою, виносили п’ять членів релігійної громади. Це вони так заявляли, що ми територіальна громада, а вони — релігійна”, — кажуть місцеві мешканці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеправославного собору для обговорення ПЦУ не буде, - Варфоломій відповів проросійській церкві

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити