image
 |  2 5 Жовтня 2022 | 17:07

На Харківщині депутатка з ОПЗЖ віддала ворогу 70% зібраного врожаю

На деокупованій частині Харківщини повідомили про підозру депутатці Шевченківської селищної ради Куп'янського району, яка передала російським окупантам 250 т врожаю.

Жінка є власницею кількох фермерських господарств на території Шевченківської громади, заявив 5 жовтня речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

"Співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутатку від забороненої нині політичної партії ОПЗЖ. Вона добровільно передавала загарбникам сільськогосподарську продукцію та пальне, а також надавала власні приміщення для розташування військових формувань і військової техніки держави-агресора. Підозрювана домовилася з окупантами про умови ведення нею сільськогосподарської діяльності: 70% зібраного врожаю вона мала віддавати представникам окупаційної влади", – ідеться у повідомленні.

Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом. Для цього загарбники призначили її на посаду керівниці так званої "спілки виробників сільськогосподарської продукції" та санкціонували взяти під своє "зовнішнє управління" активи інших господарств.

У серпні жінка передала окупантам 250 т насіння соняшнику з врожаю минулого року, які були відразу вивезені на територію РФ до Бєлгородської області. Також фермерка наказала своїм працівникам зібрати пшеницю, горох, ячмінь та гірчицю для передачі представникам країни-агресора. Затримали ворожу поплічницю 4 жовтня у Харкові, після деокупації території Шевченківської громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити