image
 |  2 27 Лютого 2022 | 23:25

На Харківщині мер від ОПЗЖ зізнався, що сам здав місто окупантам

Міський голова Куп'янська Харківської області Геннадій Мацегора, якого 2020 року було обрано від партії ОПЗЖ, сам домовився з російськими окупантами про передачу влади в місті.

Про це йдеться у зверненні Мацегора, яке публікує Куп’янська міська рада, Харківська обласна прокуратура .

Деталі: Мер зазначив, що з ним на переговорах була присутня начальник поліції міста Шевченка Наталія Артемівна.

"Ми обговорили дії військових, які мають на меті зайти до міста, забезпечити порядок, заспокоїти мешканців. І вони переконали мене в тому, що це ніяк не позначиться на життєдіяльності міста: працюватимуть школи, садки, лікарні, продовольчі магазини, перевезення, буде лад у місті", - сказав він.

За словами мера, 4 дні тому, коли розпочався наступ Росії, місто залишили СБУ, прокуратура, військкомат та загін тероборони.

Мацегора підкреслив, що відповідальність за ухвалене рішення лежить на ньому.

"Наше життя залежить від наших дій, від того, як ми себе зараз зарекомендуємо", - переконує він мешканців міста.

При цьому на столі у мера стоїть український прапор. 

Разом з тим, Харківська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування щодо Мацегори за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та за фактом державної зради (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Дослівно прокуратура: "Представник влади перейшов на бік країни-агресора – Російської Федерації. Чоловік в умовах воєнного стану надав представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Крім того, Мацегора Г.М. вчинив умисні дії з метою зміни меж території України, про що повідомив публічно в інтернеті".

Відповідно до вимог КПК України, для подальшого досудового розслідування кримінальне провадження направлено до слідчого відділу Управління СБ України у Харківській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити