image
 |  0 30 Жовтня 2022 | 13:53

На Харківщині знайшли тіла понад 760 жертв окупації

На території Харківської області знайшли тіла понад 760 людей, які загинули під час окупації. За даними міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, встановити особи всіх жертв поки не вдається.

Про це пише internetua.

Всі тіла мирних жителів ексгумовані, з них ідентифікували 453. Визначити особистість загиблого візуально або шляхом спеціального дослідження не завжди можливо швидко. Для цього слід чекати від 2 місяців черги на ДНК-експертизу.

За словами міністра МВС, експертизу проводять через ДНК-аналіз на базі лабораторій після звернень родичів. З реагентами та мобільними лабораторіями допомагають міжнародні партнери.

Для того, щоб встановити особи жертв, потрібні тижні, а іноді місяці. Голова МВС також додав, що зараз Верховна Рада ухвалила закон щодо ДНК-експертизи, який спрощує процедуру ідентифікації тіл.

За даними Монастирського, на територіях, які були нещодавно звільнені, замінування майже вдвічі щільніше, ніж у деокупованих районах Київської та Чернігівської областей. Він зазначив:

Це пов'язано і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони найчастіше використовують це як спосіб стримування наших військ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лимані ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити