image
 |  7 7 Липня 2019 | 15:54

На Іваничівщині відбувся молебень і освяченння води біля цілющого джерела (ФОТО)

Щороку у десяту п’ятницю від Воскресіння Господнього у селі Старосілля Іваничівського району біля Ракової кринички збирається духовенство, селяни, гості та паломники щоб помолись та набрати цілющої Святої води.

5 липня за участі духовенства Іваничівського благочиння біля цілющого джерела відбувся молебень та освячення води.

В урочистостях взяв участь голова Іваничівської районної ради, свободівець Андрій Бадзюнь. Голова ради у своєму виступі привітав присутніх зі святом, наголосив про єдність України та єдину Українську Помісну Церкву.

"В Парламенті потрібна потужна фракція націоналістів, які об'єдналися і йдуть по списках ВО "Свобода" для того щоб захистити Україну, щоб не допустити реваншу московської агентури, змусити владу працювати на українців." - наголосив Андрій Бадзюнь.

Читайте також: Перші солодкі ягоди у Луцьку: відомі ціни

Легенда про криничку оповідає таке: "В далеку давнину з царської тюрми втік неправдиво засуджений в’язень. Він ішов тими місцями, і коли сили його залишили від спраги, упав. І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити. Через деякий час там облаштували криницю, що стала називатися Раковою. Вода з неї помічна, багато людей зцілилося нею."

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити