image
 |  5 22 Травня 2021 | 10:01

На Камінь-Каширщині вчителі, які приймуть участь в ЗНО, не хочуть вакцинуватися

На Камінь-Каширщині педагогічні працівники, які забезпечуватимуть проведення ЗНО, не квапляться вакцинуватися.

Про це пише газета «Полісся».

Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки України ухвалили рішення про те, щоб надати пріоритетну можливість вакцинуватися тим працівникам освіти, які цьогоріч залучені до проведення ЗНО. Освітян, котрі виявили бажання імунізуватися проти COVID-19, щеплюватимуть вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України вкінці березня. За кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням заходів безпеки є важливим та необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року. Втім позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО, вчителі навчальних закладів Камінь-Каширської громади підтримують неохоче.

Як повідомили в управлінні гуманітарної політики міської ради, у райцентрі буде зосереджено три пункти проведення ЗНО, де орієнтовно має бути задіяно близько 160 педагогічних працівників. Тим часом серед освітян провакциновані лише кілька осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 на Волині: 196 нових випадків, 226 осіб одужали, 5 волинян помеpли

До прикладу, у ліцеях №1 та №2 Каменя-Каширського, за словами керівників цих навчальних закладів, серед вчителів охоплені щепленням лише одиниці. Утім, багато з них уже перехворіли та мають протипокази до вакцинування. Однак згодом імунізуватися планують.

Зауважимо, що вакцинація вчителів має відбуватися виключно на добровільних засадах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити