image
 |  9 22 Грудня 2019 | 22:26

На Камінь-Каширщині впіймали браконьєрів з сітками

Порушення природоохоронного законодавства зафіксували на території Камінь-Каширського району.

Про це повідомив «Камінь-Каширськ.Pайон» з посиланням на пресслужбу Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

У період з 16 по 20 грудня Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронні рейди водоймами Волинської області. 17 грудня зафіксували чотири порушення правил рибальства, з них – три грубих. Порушників викрили на річці Стохід на території Любешівського та Камінь-Каширського районів.

Троє громадян з дерев’яних човнів здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – риболовецькими сітками, ще один громадянин знаходився поблизу водойми з сіткою. Завдяки оперативним діям рибпатрульних, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП відповідно. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 гривень.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зловили рибних браконьєрів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити