image
 |  2 27 Листопада 2021 | 23:31

На кордоні з Білоруссю - посилені заходи з охорони та захисту

Зважаючи на потенційні ризики загострення ситуації, тривають заходи з посилення українсько-білоруського кордону та консолідації зусиль всіх залучених сил і засобів.

Про це інформує Держприкордонслужба України.

Як вже повідомляли, з вечора 23 листопада розпочався основний етап спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся». Для керування операцією сформовано трирівневу систему управління з Міжвідомчим координаційним штабом, регіональними штабами та координаційними групами. На засіданні штабу учора представники усіх залучених суб’єктів вкотре обговорили порядок реалізації спільних дій. Окрім цього, з врахуванням досвіду країн ЄС, триває опрацювання розпорядчих документів, які дадуть змогу оперативно та ефективно реагувати на сучасні загрози на кордоні.

В рамках операції у прикордонних районах та на кордоні на службу виходять спільні з представниками Нацгвардії та Нацполіції наряди, встановили додаткові контрольні пости та патрулюються під’їзні шляхи до кордону. Забезпечено повітряний моніторинг лінії державного кордону.

На посиленні перебувають визначені резерви у всіх областях, що межують з Білоруссю та продовжується облаштування місць їх дислокацій. Також проводяться заходи з укріплення кордону на напрямках ймовірних правопорушень, для цього сформовані необхідні інженерні групи.

Масштабні заходи з посилення спроможностей реагування на нестандартні ситуації продовжуються. Зокрема, триває підготовка до спільного тактико-спеціального навчання, в рамках якого прикордонники з представниками Національної гвардії, Національної поліції, Збройних Сил України, ДСНС проводять необхідні тренування органів управління, злагодженість всіх сил з локалізації кризових та нестандартних ситуацій на кордоні.

Раніше, для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави учора Уряд виділив МВС та Міноборони майже 214 мільйонів гривень. Це дозволить зміцнити вразливі ділянки кордону та забезпечити додаткові сили захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія встановила 37-кілометровий паркан на кордоні з Білоруссю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити