image
 |  0 3 Грудня 2021 | 08:42

На лобіювання проти санкцій «Північного потоку-2» вже витратили $7,4 млн, – ЗМІ

На лобіювання проти санкцій щодо "Північного потоку-2" з початку 2020 року іноземні компанії, які співпрацюють з проєктом, витратили понад 7,4 мільйона доларів.

Про це пише "УП" з посиланням на дані OpenSecrets.

Дебати щодо російського "Північного потоку-2" ускладнили зусилля з приводу ухвалення Закону про дозвіл на національну оборону (NDAA) у США після того, як на лобіювання проти санкцій щодо російського газопроводу були витрачені мільйони доларів.

Тема "Північного потоку-2" зайняла центральне місце під час переговорів у Сенаті США після того, як голосування за припинення дебатів щодо законопроєкту про фінансування NDAA провалилося в понеділок із 45 голосами проти 51.

У понеділок республіканці в Сенаті проголосували за блокування просування законопроєкту про фінансування оборони, стверджуючи, що лідер більшості в Сенаті Чак Шумер (Нью-Йорк) не дає їм шансу проголосувати за поправки, включаючи заходи для введення санкцій щодо "Північного потоку-2".

Лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл виділив Північний потік-2 як важливе питання, за яке потрібно проголосувати, і пообіцяв виступити проти просування законопроєкту.

Угода про проведення поіменного голосування щодо поправок розпалася після того, як 7 республіканців заперечили через виключення їхніх пропозицій до поправок.

У понеділок усі республіканці в Сенаті, крім сенатора Сьюзан Коллінз (Р-Мейн), проголосували за те, щоб припинити дебати щодо NDAA.

Деякі демократи приєдналися до республіканців у виступі проти просування закону без голосування за поправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 03 грудня. Цей день в історії: Народились Григорій Сковорода і Андрій Любка

У травні президент Джо Байден відмовився від санкцій щодо газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на двопартійну підтримку санкцій у 2020 році.

Тоді держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що було прийнято рішення "відновити відносини з нашими союзниками та партнерами в Європі".

Як повідомлялося, Блінкен та інші посадовці адміністрації Байдена закликали сенаторів скасувати санкції проти "Північного потоку-2".

Станом на ранок четверга Сенат не голосував за жодні поправки до NDAA, включаючи санкції щодо "Північного потоку-2".

Палата представників включила поправку, яка передбачає санкції щодо "Північного потоку-2".

За даними видання, з початку 2020 року іноземні компанії, які співпрацюють з проектом, витратили понад 7,4 мільйона доларів на лобіювання проти санкцій та інших питань, пов’язаних з проєктом. З цих коштів 3 мільйони доларів витрачено за перші три квартали 2021 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити