image
 |  2 30 Листопада 2020 | 17:14

На луцьких комунальників подали до суду за пошкодження вантажівки

Страхова компанія просить у «Луцького підприємства електротранспорту» відшкодувати 216 тисяч гривень за падіння троса контактної мережі на дах вантажівки.

Про це йдеться в ухвалі 903/145/20 Господарського суду Волинської області.

Приватне акціонерне товариство «СТРАХОВА ГРУПА «ТАС» звернулося з позовом до Комунального підприємства «ЛУЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ» про стягнення 216 тисяч гривень страхового відшкодування.

Влітку, 04 червня 2019 року об. 11 год. 03 хв в результаті падіння троса контактної мережі на дах автомобіля «Scania» відбулась ДТП. За даним фактом Луцький міськрайонний суду Волинської області від 08.08.2019 року, визнав головного енергетика Луцького підприємства електротранспорту, визнано винним у вчиненні правопорушення та зобов’язав здійснити виплату страхового відшкодування за відновлювальний ремонт автомобіля потерпілого, власник «ТРИ СТАР», у розмірі 223 тисяч 599 гривень.

КП «Луцьке підприємство електротранспорту» відмовилось у добровільному порядку відшкодовувати шкоду, посилаючись на те, що частина ушкоджень могла відбутись у період попередньої експлуатації вантажівки, а не від падіння троса контактної мережі. Також власники вантажівки не надали документи технічного обслуговування ТОВ «Сканія Україна», що підтверджують пошкодження від падіння троса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині суд оштрафував власника нічного клубу за порушення карантину

Також у КП «Луцьке підприємство електротранспорту» вважають, що водій автомобіля Scania міг уникнути зіткнення з тросом контактної мережі, зробивши відповідний маневр. Обгрунтовуючи це ти, що ДТП сталось влітку, в 11 годині дня, тобто видимість на дорозі чудова і водій повинен був належно оцінити дорожню ситуацію і запобігти зіткненню.

Отож, Волинський Господарський суд розгляне справу по даному випадку ДТП 2 грудня 2020 року, о 17 годині в приміщенні Волинського Господарського суду.

Фото - ілюстративне.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити