image
 |  9 15 Травня 2023 | 16:46

На луцькому ринку провели рейд (ФОТО)

10 травня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно зі спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області взяли участь у спільному рибоохоронному рейді на агро-продуктовому ринку «Пасаж» у місті Луцьк.

Під час рейду перевірялась законність набуття права володіння на водні біоресурси, що перебували в обігу. Рейдова група перевіряла наявність товаро-транспортної накладної на рибу та продукти її переробки затвердженої форми та правильність її оформлення.

Також здійснено моніторинг цін на живі, охолоджені водні біоресурси та продукти їх переробки: солена, в’ялена, морожена риба. Надано роз’яснення щодо порядку реєстрації оператором ринку харчових продуктів, їх реєстрація.

Під час рейду порушень чинного законодавства щодо порядку придбання та збуту об'єктiв тваринного свiту, безпечності та окремих показників якості харчових продуктів не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька виявили звалище пластику (ФОТО)

Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян.

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити