image
 |  0 13 Серпня 2019 | 19:28

На Львівщині викрили чоловіка, що шпигував на користь ворога

На Львівщині контррозвідники Служби безпеки України викрили місцевого мешканця, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації.

Оперативники СБУ встановили, що військовий пенсіонер, керівник однієї з громадських організацій, був завербований спецслужбами РФ у 2014 році. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави,- пише Варта 1.

Співробітники спецслужби задокументували, що зібрані дані чоловік передавав російському розвіднику, який “працював” під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровані до суду.

За діяльність несумісну зі статусом консульської посадової особи МЗС України оголосила дипломата-шпигуна “persona non grata”. Він уже залишив територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Порошенка не розмовляє українською, - мережу обурило відео з молодшим сином екс-президента

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити