image
 |  4 19 Вересня 2023 | 21:43

На Львівщині військом бив чоловіка і погрожував йому пістолетом

Стали відомі подробиці нового гучного інциденту, який стався на Львівщині між військовозобов’язаними та працівниками військкомату. Так, сьогодні, 19 вересня, в соцмережах з’явилося відео, автор якого стверджує, що йдеться про ТЦК у Самборі Львівської області.

Про це пише ТСН. 

Про що йдеться на скандальному відео

На відео видно, як один із чоловіків, одягнений у військову форму, перебуваючи в приміщенні, завдає ударів рукою та ногою по цивільному. Водночас перший тримає в руці пістолет і кричить, звертаючись до цивільного: "Ти не людина, с*ка. В багажник, поїхали, тварь, закопаю". Потім, звертаючись уже до двох цивільних, чоловік у формі каже: "І поліція, яка приїде, не буде шукати".

Чоловік, який представляється побитим, записав ще одне відео. Він демонструє кров на стіні та каже, що це його кров.

"Визволяйте, вбивають", - каже чоловік, звертаючись до користувачів соцмереж. Крім цього, цей чоловік додав, що сам він із Харкова, 1980 року народження."Мене утримують тут шосту добу. Невідомо, чи відпустять мене. Допоможіть, будь ласка", - каже він.

Наші джерела серед військових, поінформовані про цю ситуацію, розповіли, що все не так однозначно, як показано на відеозаписі.

"Це відео вирване з контексту. Той, хто записав це відео, намагається виставити себе жертвою. Можемо попередньо сказати, що йдеться про ухилянтів, які намагалися втекти з України, порушуючи правила перетину державного кордону. Щодо того, що на відео фігурує предмет, схожий на пістолет – серед працівників ТЦК зараз поменшало тилових працівників, є багато військових, яким боляче бачити, як дехто намагається втекти за кордон", - розповів ТСН.ua наш співрозмовник.

Водночас наші джерела в ДБР повідомили, що на місце події виїхала група правоохоронців. Крім цього, порушено кримінальне провадження.

Реакція Львівського обласного ТЦК і СП

У Львівському обласному ТЦК і СП уже відреагували на скандальне відео. Там повідомили, що проводиться службове розслідування, а військовослужбовців поки відсторонили від роботи.

"В мережі Інтернет поширюється відео з інцидентом між військовослужбовцями та цивільною особою. На відео видно частину події, тож що саме відбулося в цій ситуації і що передувало діям військовослужбовців, з'ясовується. На час службової перевірки ці військовослужбовці відстороненні від виконання обовʼязків до зʼясування усіх обставин. Керівництвом Львівського обласного ТЦК та СП призначено службову перевірку", - йдеться у заяві пресслужби.

Нагадаємо, у Львові 17 вересня співробітники військкомату побили та намагалися затримати чоловіка. Через інцидент керівництвом Львівського обласного ТЦК та СП призначено службову перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі за корупцію звільнили керівника УЖК

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити