image
 |  2 22 Липня 2020 | 11:58

На Мар’янівському водосховищі упіймали рибного браконь'єра, – Волинський рибпатруль (ФОТО)

22 липня 2020 року близько 4-ї ранку в ході рибоохоронної роботи на Мар’янівському водосховищі, поблизу села Цегів Горохівського району Волинської області викрито грубе порушення Правил рибальства. Порушник здійснював вилов водних біоресурсів мисиновою сіткою.

У сітках браконьєра знаходилася риба: карась сріблястий – 20 екз., окунь звичайний – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 374 грн., - інформують у Волинському рибпатрулі.

На особу оформлено адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їдять усе підряд: у чотирьох селах на Волині — карантин через гусінь (ВІДЕО)

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 17 грн та окуня – 17 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити