image
 |  9 24 Жовтня 2021 | 15:38

На межі Волині збільшилася площа заказників

Площа охоронних територій місцевого значення збільшилися завдяки демаркації кордону з Республікою Білорусь в межах Волинської області.

Гідрологічний заказник «Піщанський» збільшився на 1,2 гектара, а загальнозоологічний заказник «Липине» на 1,52 гектара. Про це йдеться у рішенні Волинської обласної ради «Про збереження і розвиток природно-заповідного фонду області» від 20 жовтня, – повідомляє видання Еко.Район.

Рішення передбачає створення просіки шириною 5 метрів від лінії Державного кордону. Цей захід передбачений Планом демаркації Державного кордону між Україною та Республікою Білорусь, який затверджений на двадцятому засіданні Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії 17 січня 2019 року.

Заказник «Піщанський» розташований на території однойменного лісництва на території Шацької громади. 


Заказник «Липине» розташований у Заболотівському лісництві та перебуває у віданні Ратнівського лісомисливського господарства та Спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства «Ратнеагроліс».

Хащі також мають прорубати і уздовж гідрологічного заказника «Пулемецький», який не змінив своєї площі, на території Ростанського лісництва у Шацькій громаді. 

Облрада постановила, що землевласники та постійні землекористувачі повинні винести на місцевість змінені межі територій та об’єктів природно-заповідного фонду і позначити їх державними знаками встановленого взірця. А також забезпечити режим охорони та збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Заходи реалізовуються у рамках проєкту ЄС «Зміцнення безпеки на білорусько-українському кордоні шляхом сприяння завершенню процесу демаркації». 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити