image
 |  2 20 Грудня 2021 | 08:21

На Миколая в Луцьку засвітили головну ялинку: їх знову нарядили три (ФОТО)

В обласному центрі Волині 19 грудня відбулося офіційне відкриття та засвічення головної ялинки. Щороку для новорічно-різдвяних свят у Луцьку святково оформлюють тріо центральних ялинок, котрі ростуть поруч на Театральному майдані.

Перед засвіченням вогнів луцької ялинки тривала святкова програма, в межах якої лучанам і гостям міста передали Вифлеємський вогонь, презентували артлокацію "Будиночок святого Миколая" і арттериторію "Вулиця Різдвяних Янголів", а також відкрили традиційний новорічно-різдвяний ярмарок.

О 17:00 на трьох ялинках ввімкнули святкову ілюмінацію та засвітили вуличні гірлянди. Цьогоріч на дійство зібралося декілька сотень людей.

На святково вбраних деревах цьогоріч повісили 150 іграшок і понад 200 гірлянд, нових прикрас цього року в міськраді не купували. Тріо ялинок прикрашали працівники КП "Луцьксвітло" без допомоги дизайнерів.

Як розповідав раніше Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, орієнтовно прикрашання та утримання новорічного міста вартує 300-400 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній підтримує святкування Різдва 25 грудня

Що відомо

На початку грудня в Луцьку почали декорувати три ялинки до новорічних свят. Усього визначили 12 об’єктів, що будуть прикрашати у місті та селах Луцької тергромади.

Напередодні дня Святого Миколая луцькі ковалі привезли на Театральний майдан дев'ять кованих новорічних фігур, серед них — символ прийдешнього року — 300-кілограмовий тигр. Над створенням цьогорічної фігури тигра працювали з літа.

Щороку ялинкові кулі різних кольорів та розмірів зберігають у ящиках на складі комунального підприємства "Луцьксвітло".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити