image
 |  4 27 Травня 2020 | 20:07

На місці фонтану у центрі Луцька раніше міг бути Бернардинський цвинтар

На місці фонтану на Театральній площі Луцька раніше міг розташовуватися Бернардинський цвинтар, тому перед спорудженням нового фонтану необхідно провести археологічні дослідження.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" заявив заступник директора Державного історико-культурного заповідника у Луцьку, голова Волинської регіональної спілки археологів України Віктор Баюк.

Археолог зазначив, що Бернардинський цвинтар раніше займав значну частину Театральної площі, в тому числі ту, де тепер проводяться роботи з демонтажу старого фонтану.

"Бернардинський цвинтар біля Собору в Луцьку - це залишки великого цвинтаря, який поширювався на значну частину прилеглої площі. На мою думку, під час робіт зі спорудження нового фонтану, варто хоча б забезпечити археологічний нагляд. При земляних роботах у центрі на залишках старого історичного цвинтаря археологічний нагляд необхідний".

Водночас, Віктор Баюк додав, що поки що до археологів з міської влади ніхто не звертався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька зносять «фонтан-корито» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити