image
 |  2 19 Червня 2019 | 18:08

На очищення валів Луцького замку потрібно до 3 мільйонів

Для того, щоб повністю очистити вали Луцького замку від бур'янів потрібно виділити близько 3 млн гривень.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив директор державного історико-культурного заповідника Луцька Павло Рудецький.

Посадовець відзначив, що частину роботи історико-культурний заповідник робить власними силами і з допомогою міста. Але на масштабні проекти коштів немає.

«Ми очистили територію біля входу до Луцького замку. А щодо зворотнього боку, то там ситуація значно складніша. Для того, щоб навколо всього замку був красивий зелений газон з невисокою травичкою, потрібно реалізувати великий проект. Також не варто забувати, що колючка, яка росте на валах, скріплює грунт. Це треба врахувати, якщо розчищати територію. Наприклад, укріпити землю сіткою», - розповів він.

Читайте також: Назвали нову дату появи електронних квитків у Луцьку

Павло Рудецький також повідомив скільки приблизно вартуватиме такий проект.

«Ми три роки тому робили підрахунок. У 2016 році для очищення території навколо замку треба було 1 млн гривень. Зараз ця цифра суттєво зросла. Можливо, до 3 мільйонів. Вручну розчистити вали не вийде. Потрібно залучати техніку. На жаль, у нас немає вільних коштів».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити