image
 |  0 3 Жовтня 2018 | 16:44

На Одещині зафіксували зараження сибіркою: стягують Нацгвардію

Госпіталізованого планують виписати з лікарні за кілька днів.
Про це повідомляє ТСН.
На Одещині діє двотижневий карантин в селі Міняйлівка, де було зафіксовано зараження сибіркою.
Напередодні там виставили шість блокпостів, на яких чергує поліція та надзвичайники. В селі наразі проведуть дезінфекцію. Із п'яти напередодні госпіталізованих селян в одного сибірку підтвердили, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.
Відомо, що в район перекидають бійців Національної гвардії України, які встановлять живий ланцюг по периметру всього села. Разом із рятувальниками вони розкладатимуть намети та влаштовуватимуть місця для проживання, якщо знадобиться екстрена евакуація людей із зони лиха. Паралельно ветеринари з медиками проводять моніторинг прилеглих сіл.
"Ми проводили заходи щодо вакцинації великої рогатої худоби у 20-кілометровій зоні. Провели повну перевірку населення в Міняйлівці, Фуратівці, Фараонівці, Петропавлівці та Старосіллі щодо наявності захворювання на сибірську виразку. Жоден випадок не підтвердився, окрім оцих п’ять захворюваних, які доставлені до Саратської ЦРЛ", - повідомив Антон Лобан, голова Саратської райдержадміністрації.

Люди у населеному пункті - налякані, проте паніки немає. Найбільший страх - можливе знищення худоби, яка годує багато родин.

Відомо про покращення стану госпіталізованих жителів Міняйлівки. Вони отримують необхідне лікування в районній лікарні. Медики прогнозують, що першого чоловіка, в якого діагностували сибірку, випишуть із лікарні за два дні.
Стан здоров'я п'ятьох людей, яких забрали до лікарні на Одещині з підозрою на смертельну недугу сибірку, покращився. Щонайменше в одного чоловіка збудник уже підтвердили. Усі потерпілі - жителі одного села, Міняйлівки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі патрульні затримали водія, який був під наркотою (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити