image
 |  4 9 Травня 2022 | 18:41

На одній із вулиць Луцька чоловік продавав рибу без документів

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну рибоохоронну роботу на водоймах Волині. У період з 25 квітня по 1 травня волинські рибоохоронці викрили 29 порушень Правил рибальства. Серед них 22 порушення за ч. 3 т. 85 КУпАП (порушення рибальства), 2 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство з використанням заборонених знарядь лову), 3 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та 1 – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, складено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 1 275 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 12 од. заборонених знарядь лову та 7 кг водних біоресурсів», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

27 квітня небайдужі рибалки повідомили, що на водоймі біля р. Омелянівка на вул. Ковельській у м. Луцьк громадянин здійснює продаж мотиля без відповідних дозвільних документів. Рибпатрульні прибули на вказане місце та склали на порушника протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, який буде передано до суду для притягнення громадянина до відповідальності.

Волинський рибпатруль нагадує, що згідно п.4.9 Правил рибальства лов водних безхребетних (мотиль, гамарус, волохокрилець, дафнія, циклоп, артемія та інші види) дозволяється безкоштовно на водоймах загального користування для застосування як наживки при риболовлі або для потреб акваріумного риборозведення в кількості не більше 0,1 кг на ловця за добу. Продаж виловленого для власних потреб мотиля забороняється.

27 квітня в ході рибоохоронної роботи на оз. Оріхівське, поблизу с. Оріхове Ковельського району Волинської області виявлено грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Пізніше на водному об’єкті, що з’єднаний з озером Оріхівське викрито жителя с. Межисить Самарівської громади, який порушував Правила рибальства. На особу оформлено протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП, протокол за ст. 188-5 КУпАП (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та накладено відповідні штрафні санкції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити