image
 |  0 23 Квітня 2019 | 23:31

На одній із вулиць Луцька хочуть звести багатоповерхівку із порушеннями?

На будівництві, де почали зводити багатоповерхівку, тривають перевірки, - про це Суспільному розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад. Представниця місцевих жителів вулиць Олекси Ошуркевича та Даньшина Тетяна Ольхович каже: будинок хочуть звести у 10 поверхів. Це, з її слів, не відповідає Генеральному плану міста.

Цими днями тут відкрили Центр продажу. Консультантка розповідає: дати відновлення будівельних робіт не знають, - працюють над проектом. Каже, що запланували звести житловий будинок із комерційними приміщеннями на першому поверсі.

«Скільки поверхів буде ще не кажуть, по проекту невідомо. Зараз ми займаємося лише рекламою, щоб люди ознайомлювалися. Фактичного продажу ще немає, люди просто цікавляться що тут буде», - говорить Тетяна Гаврилюк.

Будівництво розпочалося в листопаді 2017-го року, - розповідає представниця місцевих мешканців вулиць Олекси Ошуркевича та Даньшина Тетяна Ольхович. Жінка каже, що тоді сусіди підписали дозвіл на земельні межі, де мали зводити індивідуальну забудову у два поверхи. З Її слів, у 2018-му році виконком Луцька доручив управлінню містобудування та архітектури видати містобудівні умови, забудовник змінив цільове призначення, на сесії міськради ухвалили детальний план території під багатоповерхівку.

«Нам прийшла відповідь з архбудконтролю, що ведеться будівництво з багатьма порушеннями, їм дано час на усунення, але вказали й те, що тут іде «червона лінія», де будівництво може вестися не більше 5 поверхового будинку», - каже Тетяна Ольхович.

Читайте також: Лучанин дошкою від'єднав дроти від напруги, щоб врятувати будинок від пожежі

На об’єкті провели позапланову перевірку у зв’язку зі зверненням прокуратури та місцевих жителів, які виступають проти забудови багатоповерхівки, - розповідає інспектор відділу нагляду інспекції Держархбудконтролю в області Володимир Орлов. Він каже: виявили незначні порушення у документації, дали припис ліквідувати їх до першого липня. Інспектор говорить, що будівництво не відповідає Генеральному плану Луцька.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити